Inici > Àrees de treball > Energia > Neix la plataforma "futur o petroli"

Neix la plataforma "futur o petroli"

9 de març de 2011

NEIX LA PLATAFORMA ’FUTUR O PETROLI’ CONTRA ELS POUS PETROLÍFERS DE REPSOL DAVANT LA COSTA DAURADA

Ecologistes en Acció, L’Escurçó i Greenpeace exigeixen la paralització dels projectes d’exploració i explotació de la companyia a Tarragona

Ecologistes en Acció, L’Escurçó i Greenpeace han presentat avui la Plataforma Futur o Petroli té com a objectiu paralitzar els projectes d’exploració i explotació d’hidrocarburs de Repsol davant la Costa Daurada. Les organitzacions conviden a tots els sectors afectats per les activitats extractives de la companyia a participar en aquesta iniciativa.

La petició fonamental de la Plataforma Futur o Petroli és que el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí atorgui una Declaració d’Impacte Ambiental negativa per als dos nous pous en aigües profundes, Lubina i Montanazo 5-D, que Repsol ha demanat. Les raons d’aquesta demanda són:

Repsol ha fet gala d’una gran irresponsabilitat ambiental a la zona. Els pous suposarien enormes riscos d’abocaments, incendis i contaminació. No hi ha cap forma segura d’extreure petroli en aigües profundes.

Suposaria encara més degradació dels ecosistemes i de la biodiversitat de la Mediterrània, un sistema ja molt vulnerable a l’activitat humana.

Augmentaria la pressió i els riscos en altres sectors econòmics com la pesca o el turisme a la Costa Daurada.

Suposaria incrementar els riscos a què s’exposa el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

No reduiria les importacions espanyoles de cru, al contrari, suposaria un pas enrere en la recerca de les alternatives al petroli.

La seva aportació cap a la independència energètica espanyola seria marginal i molt inferior a la derivada del suport a les energies renovables, l’eficiència dels vehicles o formes de mobilitat sostenible.

Contribuirien a la major causa de canvi climàtic d’Espanya: el transport. Les organitzacions enviar avui una carta a la Subdelegació de Govern a Tarragona per demanar la inclusió de la Plataforma en el grup de treball de seguiment de les inversions de Repsol a les seves instal.lacions, promeses després dels últims abocaments d’hidrocarburs causats per les activitats de la companyia .

La Plataforma, a més, iniciarà una sèrie de jornades i trobades sobre els projectes de Repsol davant la Costa Daurada amb el desig que altres entitats i particulars quedin informats i subscriguin el seu manifest i iniciativa.

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0