Inici > Àrees de treball > Energia > Rebuig unànime del moviment ecologista al viratge pronuclear del govern (...)

Rebuig unànime del moviment ecologista al viratge pronuclear del govern espanyol

16 de febrer de 2011

Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, Greenpeace, SEO / BirdLife i WWF, expressen el seu rebuig al viratge pronuclear que, al seu parer, ha donat el govern espanyol, en aprovar dins de la Llei d’economia sostenible la possibilitat d’allargament de la vida de les centrals nuclears més enllà dels 40 anys.

Per tot això, les cinc organitzacions ecologistes, consideren essencial la derogació immediata d’aquest punt de la Llei d’economia sostenible, exigint al govern que, d’una vegada per totes, elabori un calendari de tancament de les centrals nuclears, a més de la posada en marxa d’un pla estratègic per a la creació d’una nova cultura de l’energia que sigui sostenible, basada en l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables.

Les cinc grans ONG ecologistes espanyoles rebutgen frontalment la possibilitat d’allargament de la vida de les centrals nuclears proposat per CiU i PNB i recolzat per PSOE i el PP. Per a aquestes organitzacions és lamentable que el PSOE s’hagi plegat a les pressions i interessos del lobby nuclear. En aquest sentit, adverteixen que l’incompliment de la promesa electoral reflectida en el programa d’aquest partit polític, tindrà un clar reflex en les pròximes cites electorals.

Subratllen també, que la prioritat de la indústria nuclear és la de mantenir els seus grans beneficis, més d’1 milió d’euros al dia per cada central nuclear de 1.000 MW., En detriment de criteris més importants com el de la seguretat de la ciutadania.

El moviment ecologista ressalta, a més, quins seran els problemes i riscos d’aquest allargament de la vida útil de les centrals nuclears, posant l’accent en l’obsolescència de les pròpies centrals, com una referència de risc indefugible, a més de l’acumulació permanent de residus nuclears d’alta activitat, el que multiplica els riscos i acumula els problemes a futur.

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0