Inici > Breus > Ecologistes en Acció demana a la ministra Rosa Aguilar la destitució del (...)

Ecologistes en Acció demana a la ministra Rosa Aguilar la destitució del Secretari d’Estat Josep Puxeu

16 de febrer de 2010

El passat 19 de setembre es varen fer públics els comunicats de Wikileaks que demostraven la connivència del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí amb els interessos comercials d’EUA i les grans multinacionals de la biotecnologia que controlen els mercats de llavors. Ecologistes en Acció considera que l’estratègia del govern espanyol de desenvolupar una pressió a l’ombra a favor de la biotecnologia transgènica és escandalosa i vergonyosa.

Aquestes pressions pretenien aconseguir un suport de la Comissió Europea als interessos comercials d’EUA i de les grans multinacionals del sector. Al bell mig d’aquesta estratègia de falta de transparència es troba el Secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, el català de Falset Josep Puxeu que, segons els cables, serveix més als interessos nord-americans i als de l’empresa privada Monsanto que a les institucions i la ciutadania a les que hauria de servir. Una bona mostra és la seva defensa d’un insostenible creixement de més de 400.000 ha de nous regadius a la conca de l’Ebre quan a hores d’ara no hi ha prou volum d’aigua circulant per poder-los abastir, no es defineixen els cabals ambientals, es posen en perill els serveis ecosistèmics de l’Ebre, diversos sectors econòmics com la pesca, els arrossers i la pròpia subsistència a la seva terra dels habitants del Delta de l’Ebre.

Per Ecologistes en Acció aquesta vinculació es enormement greu i genera una gran desconfiança de la ciutadania envers aquelles persones que ostenten càrrecs públics i han de mantenir-se al marge de interessos privats, que a més constitueixen una agressió per al medi ambient i per tant per al conjunt de les persones. Per tot plegat, demanem la destitució de Josep Puxeu del seu càrrec de Secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, ja que la seva fosca actuació al servei de tercers països i de les seves empreses privades, és incompatible amb la defensa de l’interès general que li correspon al seu càrrec, a més de no respectar la voluntat d’una majoria de la població espanyola que es manifesta contrària a aquest tipus de tecnologies pels seus riscos.

A la mateixa carta, Ecologistes en Acció reitera la petició d’un canvi de la posició del Govern de l’Estat en la seva política sobre transgènics que, com hem pogut adonar-nos, podria estar “contaminada” per determinats interessos empresarials, i com a primera mesura la prohibició del conreu de blat transgènic de Montsanto “MON 810” per a la propera campanya de sembra, tal com fan des de fa anys els governs de fins a deu països de la Unió Europea, entre altres França, Àustria i Alemanya. D’altra banda, estats que ningú pot afirmar que les seves economies estiguin més en crisi que la de l’Estat espanyol o la dels EUA.

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0