Inici > Breus > En Ferran Barreno va fent camí

En Ferran Barreno va fent camí

Ens ha deixat Ferran Barreno, portaveu de la PDE a Barcelona

2 de febrer de 2011

Escriure coses de les persones admirades i estimades sempre se’ns fa difícil, més quan ens deixen. En Ferran Barreno va ser el nostre portaveu a Barcelona. Incansable en totes les manifestacions, xerrades i assemblees que es van fer, la seva lluita va ser indispensable per a portar a bon port els objectius de la Plataforma. Un gran company i persona. Et recordarem sempre.

«Lo riu és vida» vol dir pertinença a un territori, compromís i defensa dels seus valors, rebuig de les polítiques autoritàries que consideren els recursos naturals com un negoci per a uns quants. La gent de l’Ebre ens hem jugat la nostra identitat amb el problema del transvasament. En tot cas, hi ha un aspecte positiu que cal destacar: ha augmentat molt l’autoestima de la gent del territori, i el problema comú del transvasament ens ha unit més que mai. Ha crescut molt un sentiment d’orgull de pertinença

a una terra entranyable i s’ha anat creant un moviment de simpatia i de suport massiu pertot arreu. No ens manca l’encoratjament de la gent dels indrets més inversemblants. Hi ha molt interès per conèixer el Delta. En una de les meves xerrades per explicar la nostra lluita, una dona entranyable em va preguntar: «A quina hora obren el Delta, que vull anar a veure’l?» Genial!”

Extret de la revista Sam, 11-2004, “Nova Cultura de l’Aigua”. Diputació de Barcelona

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0